Vælg den rigtige babyalarm som babyudstyr

Der kan være flere grunde til at få fat på en babyalarm som en del af dit babyudstyr: Måske skal den lille flytte ind i eget værelse efter at sovet hos mor og far siden fødslen, eller måske er du nu klar til, at han/hun tager sin middagslur udenfor i barnevognen.

Uanset hvorfor du vælger at anskaffe dig en babyalarm, så er den praktisk hjælp, når du vil have sikkerhed for, hvad din baby laver, når du ikke er i samme rum. Dog kan den ikke fuldstændig erstatte, at du selv kigger til den lille i ny og næ.

Hvad kan en babyalarm?

Der findes rigtig mange forskellige alarmer, der svinger meget i pris, antallet af funktioner, ekstraudstyr, rækkevidde m.m. Det bedste råd er derfor, at du finder en, der passer til jeres behov og pengepung.

Helt basalt består en babyalarm af en sender (ved dit barn) og en modtager (ved dig). De fleste alarmer har en tilstrækkelig sende-rækkevidde,  men hvis du fx bor på fjerde sal og barnevognen skal stå i den anden ende af gården, ja så kan det godt betale sig at sikre, at rækkevidden er god nok.

Det er bedst, hvis din kommende babyalarm kan sende på flere frekvenser/kanaler, da der så er mindre risiko for, at du får diverse radioamatører eller genboens skrigende barn på linjen! Og hvis du bevæger sig meget rundt, mens du bruger alarmen, så er det naturligvis en fordel, at den ikke er alt for stor, og at der medfølger en bælteclips til den.

Et display, der viser lyd fra dit barn, er praktisk, når du fx ser tv eller andet, der ellers ville overdøve alarmens sender. Her er det også praktisk, hvis du kan skrue ned for alarmens lyd, samtidig med at du bruger den.

Spændende nye funktioner i en babyalarm

I dag kan du få alarmer, der kan meget mere end blot at sende og modtage. Der er stort set en babyalarm for enhver smag og ethvert behov. Her er et udpluk af praktiske funktioner – måske findes der en funktion, du lige har brug for?

Babyalarm med videoovervågning

Der kommer måske ikke som nogen overraskelse, men alarmer med videoovervågning er blevet mere og mere udbredte. Om det er at overdrive at benytte disse alarmer er en smagssag, men de giver alt andet lige større sikkerhed og tryghed end de almindelige modeller. Det gælder især, når det kommer til syge børn og børn med særlige behov.

 

Babyalarmer med temperaturmåler

Er det pludseligt blevet koldere eller varmere på din babys sovested? Hvis din baby fx sover udenfor, er det rart at kunne følge med i temperaturen. Måske har solen flyttet sig siden du stillede barnevognen, så den lille nu står i bagende middagssol i stedet for behagelig skygge.

Tal til din baby via alarmen

De fleste forældre kender situationen: Babyen ligger og småklynker og græder halvt i søvne. I stedet for at løbe ind på den lilles værelse giver nogle alarmer dig mulighed for at berolige og – hvis du er heldig – lulle bebsen i søvn igen ved at tale gennem alarmen,  så han/hun ved, at du er der.

Babyalarm med musik og natlampe

Tænd og sluk for lullende vuggeviser og beroligende lys, selvom du ikke lige befinder dig ved siden af babyen. Meget praktisk hvis dit barn helst vil sove til en yndlingsvuggevise.

Vibrationssignal og batteriindikator

Nogle alarmer vibrerer, når babyen giver lyd fra sig. Det er igen praktisk, hvis du har gæster, hører musik, ser tv osv. Vælg samtidig en model med batteriindikator, der viser, hvornår batteriet skal skiftes eller oplades – så er du sikker på, at alarmen ikke pludseligt går ud.

Nettet byder på mange forskellige modeller, så det er bare at finde den, I har brug for!

GD Star Rating
loading...
Vælg den rigtige babyalarm som babyudstyr, 4.8 out of 5 based on 5 ratings