Tripp Trapp stol eller Leander stol?

En god højstol er mere eller mindre obligatorisk  som babyudstyr, fordi din baby vil bruge den flere gange om dagen. Derfor kommer følgende spørgsmål helt naturligt: Hvilken højstol skal jeg vælge til min baby?

I dag findes der virkelig mange forskellige  designs og mærker, og derfor er det efterhånden et helt studium at holde styr på alle de modeller, der findes på markedet. Det er derfor ikke mærkeligt, at mange nybagte forældre vælger at investere i en babystols-klassiker, der er langtidsholdbar, når det kommer til funktion og design.

To super-klassikere inden for babyhøjstole er Tripp Trapp stolen fra Stokke og danskdesignede Leander stolen. Her holder vi de to højstole op mod hinanden for at se, hvad de kan!

Læs mere om forskellige typer af højstol til baby her  

 

Stokke Tripp Trapp stol

Tripp Trapp-stolen er uden tvivl den mest kendte klassiker inden for baby højstole! Det er da også helt fortjent, fordi det klassiske design passer til stort set alle hjem og indretninger.

Fordele:

Det smarte og berømte ved Tripp Trapp stolen er det funktionelle design: Stolen “vokser” med dit barn, pga. de justerbare dele, så den lille altid kan sidde behageligt med fødderne på fodbrættet. Dermed mindskes også risikoen for sovende ben, pga. besværet blodomløb. Sædet kan også indstilles, så barnet sidder i den helt rigtige stilling ved spisebordet uden at overbelaste ryggen. Når barnet er blevet for stor til at sidde i højstol, ja så er det bare med at fjerne alt undtagen siddepladen og – vupti! – har man en robust stol, der kan tilpasses barnets alder og højde.

Tripp Trapp stolen er lavet af miljøvenlig bøg i forskellige farver, men fås også i andre træsorter, fx kirsebær og valnød. Stokke har desuden lanceret en lidt dyrere og eksklusiv kollektion i europæisk eg og amerikansk valnød. Det er virkelig smukke materialer, og hvor der er kælet for detaljerne.

 

Klassisk Stokke Tripp Trapp stol – nu også til nyfødte

Din baby er normalt omkring 6 måneder, før han/hun kan sidde i en højstol, men med et Tripp Trapp Newborn Set kan din nyfødte også bruge en Tripp Trapp stol. Sættet består kort fortalt af et sæde monteret på højstolen, hvor den nyfødte får en liggevinkel på 38 grader, som passer perfekt til madning, søvn og almindelig støtte, når din nyfødte er vågen.

Der følger naturligvis vaskbar pude i forskellige farver og mønstre med samt sikkerhedssele, der sørger for at den lille bliver liggende. Sættet giver også mulighed for ophængning af legetøj, så babyen er underholdt ved spisebordet, og  som ekstra sikkerhedsudstyr følger der forlængelsesben med i Tripp Trapp Newborn sættet. De sørger for ekstra stabilitet, når Newborn sædet er monteret på stolen.

Når babyen er omkring 6-9 måneder er det tid til at bruge Tripp Trapp Baby Set, fordi den lille nu kan sidde selv. Det består af en høj ryg og en sikkerhedsbøjle, der holder dit barn på plads i stolen, som stadig er lidt for stor.

Køb af Tripp Trapp stol: Stolen kan stort set købes i alle butikker med babyudstyr, der har større ting som møbler. Pris: ca. 1.300 kr. – 1.500 kr. for selve stolen (ekstra udstyr skal lægges oveni). De eksklusive træsorter koster ca. 1.000 kr. mere.

 

Se Stokke Tripp Trapp stol her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wLAmLRORqKM[/youtube]

 

Leander stol

Leander stolen er klassiske dansk design, og mange vil sikkert mene, at den er mere elegant i designet end Tripp Trapp stolen. Godt nok fylder den mere på gulvet, men de bløde, svungne linjer og størrelsen på ben, siddebræt og ryg gør, at den virker let og mindre end fx Tripp Trapp stolen. Stolen har siddebøjle (læderstrop), der holder din baby på plads, og den fås primært i bøg, selvom man fx også kan få den i andre træsorter, fx kirsebær. Siddehynder og ekstra siddebøjle kan købes separat.

Fordele:

  • Kan meget af det samme som Tripp Trapp stolen og er lige så sikker at bruge.
  • Kan tilpasses dit barns alder ved at flytte sæde og fodplade, akkurat som Tripp Trapp stolen. Kan bruges som voksenstol.
  • Er robust, selvom den kun vejer 5,1 kg (væsentligt mindre end Tripp Trapp).
  • En stor fordel ved Leander stolen er dens evne til at affjedre, så man sidder behagelig og ikke for hårdt, selvom man ikke sidder på en pude.

Køb af Leander stol: Leander stolen er så småt ved at blive lige så populær som Tripp Trapp, men den fås stadig ikke lige så mange steder som sidstnævnte. Pris: ca. 1.400 kr.

 

Bedømmelse: Tripp Trapp stol eller Leander stol?

Hvilken stol er bedst at købe? Meget afhænger naturligvis af smag, men her sammenligner vi de to:

Design: Leander Stolen løber her med prisen. Alt i alt fordi den er mere elegant at se på.

Funktion: Tripp Trapp stolen har flest funktioner og mest ekstra udstyr. Og i modsætning til Leander stolen kan den også bruges af nyfødte med det rette udstyr.

Pris: De to højstole koster stort set det samme, hvis du køber standardmodellen. Dog bliver Tripp Trapp stolen væsentligt dyrere, hvis du også køber ekstraudstyret, fx Newborn og Baby.

GD Star Rating
loading...
Tripp Trapp stol eller Leander stol?, 4.6 out of 5 based on 9 ratings