Puslebord | Væghængt puslebord

>>>Gå til tilbuddet<<<

Guide til køb af puslebord: Der er rigtig mange ting, man skal tænke på og have ordnet som førstegangsfødende. Ud over selve fødslen og alt det omkring den, er det vigtigt at have styr på det praktiske, såsom det nødvendige babyudstyr. Et godt puslebord er noget nær uundværdligt,  fordi du kommer til at bruge det en hel del gange om dagen (og måske natten) i flere år!

Et godt puslebord har…:

  • En stabil og solid konstruktion med høje kanter, der er sikker for din baby.
  • Et design og en størrelse, der passer til jeres hjem og stil.
  • Flere praktiske rum og hylder til opbevaringskasser, bleer, vandfad, vaskeklude m.m., så alt er inde for rækkevidde.
  • Et design, så det bagefter kan bruges som kommode, opbevarings/legebord m.m.

Brug af puslebord

Puslebordet skal være et trygt og rart sted for dig og din baby, når du skifter ble og vasker den lille. Det skal derfor have en højde, som passer begge forældre, ligesom det også gerne må være så stort, som I nu har plads til. Sikkerheden skal være i orden, hvilket ikke mindst gælder for et væghængt puslebord, som I selv sætter op. Sørg også for, at jeres kommende puslebord helst har en god høj kant, der både holder baby og den puslepude på plads, som skal bruges sammen med bordet. Puslepuden skal også være formet med kanter (læs mere her).

Det er vigtigt, at du hele tiden står ved bordet og ikke vender ryggen til, og derfor skal alt være lige ved hånden. Et rummeligt bord er derfor en god investering, fordi du så ikke behøver at samle pusleudstyret på gulvet eller flere forskellige steder.

Væghængt puslebord

Et væghængt puslebord er en super løsning, hvis I ikke har særligt meget plads hjemme, eller hvis I bare ikke ønsker at have et stort puslebord stående. Et væghængt puslebord monteres på væggen, fx i badeværelset, hvor det ikke fylder mere end et lille vægskab, når det ikke er i brug. Husk at sikre jer, at det er monteret forsvarligt, og at det har en stor bæreevne.

Fordele: Et væghængt puslebord fylder som sagt ikke meget, og det er virkelig en fordel. I kan stort set finde plads til det, hvor I synes. Når I skal bruge det, slår I bare selve puslepladsen ud, og I er klar til at skifte din baby. De fleste har desuden hylder med plads til forskelligt pusle- og babyudstyr. Det er også en fordel, at I kan hænge det op i badeværelset, hvor der er hurtig adgang til rindende vand – de færreste badeværelser har plads til et almindeligt puslebord.

Ulemper: Et væghængt puslebord har generelt mindre pusleplads end de almindelige, og derfor er det ikke altid sikkert, at alle puslepuder passer til det. Den mindre plads gør det også ekstra vigtigt, at du holder øje med din baby – specielt hvis han/hun er meget aktivt. Hylderne er desuden sjældent særligt rummelige, så I får måske også brug for at opbevare bleer, creme, vaskeklude m.m. andre steder.

Hvor længe kan det bruges?

Det væghængte puslebord kan som udgangspunkt bruges lige så længe, der er behov for det. Det kræver naturligvis at bordet kan klare vægten, fx har Filabels “Vegga” en anbefalet max. vægt på hele 30 kg (et 3-års barn vejer ca. 13-17 kg). Dog bliver mange børn skiftet på gulvet fra ca. 1½-2 års-alderen, da det kan være for tungt og besværligt at løfte dem op på bordet, ligesom de da ofte er for lange til bordet – væghængt eller ej.

Puslebord | Væghængt puslebord – mærker og forhandlere

Selvom et puslebord især er et praktisk møbel, ja så er der ofte ligeså meget design i det, som i ethvert andet møbel. Her er en oversigt over populære modeller og mærker:

Vegga puslebord

Et klassisk væghængt puslebord, der tåler vand og som er ergonomisk med flere praktiske hylder. Fås i mange skønne farver.

Brio puslebord

Brio laver både almindelige og væghængte pusleborde og er et populært mærke. Begge modeller har god pusleplads. Fås brugt på DBA, QXL, og som ny på Bornebiksen.dk, Onskeborn.dk  m.fl.

IKEA puslebord

Er du til det enkle og praktiske, så har IKEA dem fra nogle hundrede kroner. Både almindelige og væghængte pusleborde.

Stokke puslebord

Det er stort, rummeligt med et eksklusivt look. Puslebordet kan omdannes til bogreol og skrivebord, når barnet bliver større. Fås bl.a. i Babysam og brugt på QXL m.fl. Koster fra ny ca. 3.500 kr.

Troll puslebord

Enkel og minimalistisk mærke fra ca. 1.500 kr med skuffer og praktiske hjul.

Leander puslebord

Leander har udover højstole m.m. også lavet et eksklusivt Leander puslebord i lækre træsorter, hvor højden kan justeres. Fås bl.a. hos Kaereboern.dk, Bornebiksen.dk og Barnevognshuset.dk.

>>>Gå til tilbuddet<<<

GD Star Rating
a WordPress rating system
Puslebord | Væghængt puslebord , 4.3 out of 5 based on 8 ratings