Højstol til baby

Dagens måltider samler hele familien, og derfor er det en stor dag, når jeres baby første gang kan sidde ved spisebordet sammen med jer. Nu er I for alvor blevet en rigtig familie! De fleste babyer er ca. 6 måneder, når de kan sidde selv uden at vælte for meget fra side til side – og så er de klar til at få deres egen plads ved spisebordet. På det tidspunkt er dit barn godt i gang med skemaden, og derfor er det rart for både dig og dit barn, at han/hun kommer op i en god højde, så I rigtig kan se på hinanden!

 

Højstol – vigtigt og udviklende babyudstyr

En god højstol til din baby er noget af det vigtigste babyudstyr, du kan anskaffe dig. Både fordi den giver dit barn en god og ergonomisk siddestillingved de vigtige måltider, men også fordi han/hun pludselig er en del af familien på lige vilkår. Man føler virkelig, at man har fået en “stor baby”, når den lille sidder med ved bordet i sin egen stol.

En god højstol er kort sagt en vigtig del af dit babyudstyr, fordi den er med til at udvikle din baby, samtidig med at han/hun udvikler sin selvstændighed og bliver tættere knyttet til familien og dens sociale liv.

 

Tjek inden du køber højstol

Hvilken type højstol ønsker I? Skal det være en enkel plasticmodel, eller er I mere til de lidt dyrere designhøjstole i lækkert ædeltræ? Nogle højstole fås med en masse ekstra udstyr og mange forskellige smarte features, mens andre er helt enkle i designet.

Fleksibel eller enkel: Find ud af, om I ønsker en højstol, der kan ændres i takt med at jeres barn vokser. En billig højstol kan fx blive dyrere i længden, hvis den kun kan bruges i kortere tid. Nogle højstole kan ændres, så de bliver til et lille legebord med indbygget stol. De kaldes en Gammeldags højstol.

Størrelse: Nogle højstole fylder godt i landskabet, mens andre kan monteres på en spisebordsstol eller selve bordet, så de stort set ikke optager ekstra plads. Tjek derfor hvor meget en kommende højstol vil fylde hos jer, hvis I fx ikke har særligt meget plads.

Rengøring: Skal højstolen have egen bordplade, der kan tages af og vaskes, eller skal højstolen bare skubbes hen til bordet, så jeres baby spiser ved spisebordet – med deraf følgende ekstra rengøring? Rengøring af selve højstolen skal også helst være så nemt som muligt. En højstol med en masse folder, stof, hjørner og detaljer kan være ekstra svære at rengøre end en enkel træhøjstol.

Komfort og sikkerhed: En baby kan sagtens sidde i en højstol uden at den er gennempolstret, men den skal helst have en fodstøtte – især hvis barnet sidder i længere tid. Vi kan ikke spørge tilfældige babyer, hvor gode forskellige højstole er at sidde i, så derfor er det værd at se på sædets ergonomi inden du køber. Derudover er en god højstol naturligvis stabil og sikker. Forbrugerstyrelsen har nogle retningslinjer for højstole. Du kan se dem her på Politiken.dk

 

Højstol til baby – hvilke design og pris?

I dag er der heldigvis mange forskellige typer af højstole – alt lige fra de arkitekttegnede klassiske modeller i træ, til de mest populære som alle kender, og endelig til de mere funky og eksperimenterende i farverig plastic, hvor designet er alt andet end traditionelt!

Prisen på en højstol til baby svinger meget, og der er helt sikkert én til enhver smag, stil og pengepung. Derfor ligger prisen også mellem nogle hundrede kr. og op til nogle tusinder kr., hvis man vel og mærke vælger en designklassiker eller en stol ud over det sædvanlige.

 

Den klassiske højstol

Typer af højstole, der typisk er lavet af træ, og som de fleste kender. De kan bruges af dit barn i flere år, da du kan indstille højden, som barnet vokser. Et babysæde er dog en god investering, hvis din baby er fra ca. 6 måneder, når han/hun begynder at bruge stolen. Der er tale om robuste stole, og her findes også den såkaldte gammeldags højstol, der kan foldes sammen til et lille, praktisk bord til din baby.

Tripp Trapp stol, Leander stol, Babydan højstol, gammeldags højstol m.fl.

 

Den enkle og billige højstol

Her er der ikke gjort meget ud af design og lækre materialer, men til gengæld får du en billig og let højstol i plastic, der kan skilles ad. Praktisk når I skal se familie og venner eller måske ud at rejse.
Billie højstol fra BabySam, Antilop højstol fra Ikea m.fl.

 

Den moderne og praktiske højstol

En højstol i et moderne, ergonomisk design, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Disse højstoler er ofte fremstillet i letmetal og vand/smudsafvisende tekstil i et hi-tech design med masser af smarte detaljer og smarte features.
BabyBjörn højstol,  Hauck “Sit ‘n’ Relax'” højstol m.fl.

 

Køb af højstol – hvor?

Det bedste overblik over de mange forskellige modeller og design inden for højstole finder du på nettet, pga. det store udvalg. Nettet er især en fordel, hvis du går efter de mere utraditionelle højstole, fordi fysiske butikker som Babysam og Ikea ofte har et mere begrænset udvalg, når det kommer til mærker og typer.

Du finder ofte prisnedsættelser og gode tilbud online, ligesom fragtprisen ofte er ned til 50-75 kr. for en højstol.

GD Star Rating
loading...
Højstol til baby, 5.0 out of 5 based on 4 ratings